Кадър от филма "Последната песен"; Снимка: outnow.ch

Няма двойка, която да не се кара понякога за нещо. Всъщност може да се каже, че споровете са напълно нормални, а защо не и здравословни за връзката. Това показва, че вие и вашият партньор сте възрастни хора, които имат различни мнения по някои въпроси и могат да ги защитават. Не всичко обаче се свежда до конкретния спор. Много е важно вашето поведение след скандала. Именно то може да влоши случилото се или пък точно обратното.

По тази причина е важно да знаете от какво трябва да се въздържате. Ето и кои са реакциите, които трябва да избягвате след ожесточен конфликт с любимия човек:

1. Държите се много студено и дръпнато. Ясно е, че след като сте се карали с някого, няма как да се държите така, както обикновено. Ако вашето лошо държание продължи повече време обаче, може да дадете грешни индикации на вашия приятел и той да се почувства наистина отхвърлен. В случай, че имате нужда от повече време, за да ви мине, просто му кажете, че имате нужда да бъдете повече време сама до утре.

2. Не го нападайте за нещата, които ви е казал. Нали знаете, че „каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас“. Това важи и за скандалите. Когато хората се карат, обикновено те изричат неща, които не мислят наистина. Така че, ако вашият приятел ви е засегнал с нещо, не го нападайте за това малко след края на спора. По този начин рискувате да подпалите искрата отново и да се получи порочен кръг. Изчакайте да мине малко повече време и тогава му кажете с кои свои думи той ви е накарал да се чувствате зле.

3. Не казвайте просто „съжалявам“, ако виждате, че той продължава да се чувства зле. В много случаи просто едно „съжалявам“ не върши работа. Всъщност то не се приема за истинско извинение, а звучи по-скоро като „Писна ми от всичко това. Остави ме намира. Искам да правя нещо друго“. Когато наистина искате да се извините, трябва да посочите причината и изречението ви да започва със „съжалявам за...“. Втората част на извинението трябва да звучи като обещание за бъдещето.

4. Не се оправдавайте със странични фактори. Има един милион причини, с които може да оправдаете своето лошо поведение – лош ден на работа, главоболие, безсънна нощ. В действителност едно американско изследване показва, че двойките, които спят по-малко часове, наистина са склонни да се карат повече. Все пак обаче прехвърлянето на вината не е честно, затова трябва да поемете отговорността за своите действия.

Още по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase